Elfduizend jaar geleden lag er een wonderlijk eiland in de Atlantische Oceaan. De bewoners waren hun tijd ver vooruit. Terwijl de mensen in de rest van de wereld nog met stenen en pijlen achter dieren aan zaten stond er bij de eilandbewoners elke dag een bord vol vers eten op tafel. Ze droegen zelfs sieraden en kleurrijke kleding. Deze rijke inwoners gingen zich steeds hebberiger gedragen en als straf voor hun verwende gedrag ging de stad samen met de inwoners kopje onder in de zee.

Door het verhaal van de Griekse wetenschapper Plato zijn er in de loop der eeuwen de meest uiteenlopende theorieën ontstaan over de plaats van het geheimzinnige eilandenrijk Atlantis. Sinds halfweg de 19e eeuw zijn ongeveer 2000 boeken geschreven en is er een speurtocht naar Atlantis geweest. Hoewel het nog steeds niet vast staat of het eiland ooit echt heeft bestaan, zijn er tientallen mogelijke locaties van het verloren paradijs geopperd aan weerszijden van de Atlantische Oceaan en in de rest van de wereld.

Andere wetenschappers denken dat het eiland Atlantis helemaal niet heeft bestaan, ze zeggen namelijk dat er 11.000 jaar geleden nog niet zo’n mooie stad gebouwd zou kunnen zijn. Behalve de tekst van Plato bestaan er ook geen geschiedkundige aanwijzingen die naar de verzonken stad verwijzen. Er is namelijk geen enkel volk uit de geschiedenis dat ooit in aanraking is gekomen met de Atlantiërs.

A RISING LEGEND OF THE FALLEN MERMAID: Kabora’s verhaal in het kort

Zeemeermin Nefra leefde  als priesteres op Atlantis, zij behoorde tot de elite mensen die misbruik maakte van hun macht en de magie die zij beheersten. Poseidon vervloekte deze groep door hen naar de eeuwigheid te laten verzinken. Om hier eeuwig te kunnen blijven leven werden zij verdoemd te leven als  meerminnen. Nu duizenden jaren later mag Nefra zich boven water vertonen, zij is tot inzicht gekomen en heeft een nieuwe taak om de mensen te behoeden voor een herhaling.

Comments are closed.